SAJTÓKÖZLEMÉNY

Közösségi média
image_pdfimage_print

széchenyi-2020

Házi komposztálás Tiszaigaron”

KEOP-6.2.0/A/11-2011-0194

Tiszaigar községben komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósult meg az Önkormányzat szervezésében.

A projekt során 250 db 1 m3-es felületkezelt tölgyfa komposztáló láda került ingyenesen kiosztásra a település lakosai részére.

Tiszaigar Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Program keretében (KEOP) meghirdetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek – A komponens” elnevezésű pályázati felhívásra. Az önkormányzat „ Házi komposztálás Tiszaigaron” című KEOP-6.2.0/A/11-2011-0194 szá­mú pályázaton 9 306 269 Ft Európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, melyhez az 5 % önerőt saját maga biztosította, így a projekt bruttó össz­költ­sé­ge 9 796 073 Ft lett.

A projekt során az akcióhoz csatlakozó önkéntes tiszaigari, tiszafüredi, valamint nagyiváni lakosok, a házuk körül ke­let­ke­ző, biológiailag lebomló hulladékot helyezhetik el a pályázat keretében ki­osz­tás­ra került komposztáló­edé­nyekbe, és készíthetnek belőle házi komposztot. A kom­posztálási folyamatot, az eszközök használatát ingyenes csoport­fog­lal­ko­zá­sok keretében tanulhatták meg a résztvevők. A csoportfoglalkozásokhoz kapcsolódóan, a komposztálási ismereteket összefoglaló kiadványok kerültek átadásra a résztvevők számára.

Tiszaigar Községi Önkormányzat elkötelezett híve a környezetvédelem­nek, ki­e­melt szempont a településen, a lakosság kör­nye­zet­tudatos szem­léletformálása.

Jelen projekttel egyrészről széles célközönség számára történt meg a kom­posz­tá­ló ládák ingyenes kihelyezése, másrészről a házi komposztálás népszerűsítése egy­ben szemléletformálást is végrehajt, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát.

2015. | 02.| 17.
Tiszaigar Községi Önkormányzat

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>