Megkezdődhet a tiszaigari református templom felújítása

Közösségi média
image_pdfimage_print

Tiszaigar, 2013. október 5.

Először Tiszaigar polgármestere, Szilágyi László köszöntötte a megjelenteket, köztük Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert és Varga Tibort, a Tiszafüredi Járási Hivatal vezetőjét. Elmondta, hogy ez az alkalom egy projektindító rendezvény is, amely után megkezdődhet a református templom felújítása. Ez az épület – a történelem folyamán – látott sok könnycseppet, esküvőt, keresztelőt és gyászt. Az idő vasfogai megrágták kívülről és belülről. A projekt befejezésekor – a következő esztendőben – nemcsak a felújítást tudják ünnepelni az egyházközség tagjai, hanem azt is, hogy a templom tornyát száz évvel ezelőtt emelték az épület mellé. Polgármester úr reméli, hogy a megszépült templom sok esküvőt és keresztelőt fog látni.

Az igehirdetés nagytiszteletű Beszterczey András esperes szolgálata volt, aki a 84. zsoltár sorait idézte a jelenlévőknek. A verssorok Kórah fiairól szóltak, akik templomőrök voltak. Bár mindannyian templomőrök vagyunk, de nem mi őrizzük a templomot, hanem ő őriz minket. Esperes úr ígérte, hogy igyekezni fog azon, hogy legyen a településnek saját, helyben lakó lelkésze.

Az igehirdetés után nagytiszteletű Nagy Béla lelkipásztor köszöntötte az istentiszteletre meghívott jeles vendégeket.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta, hogy nagy örömmel jött Tiszaigarra, hiszen gyakran vezet erre az útja. Utalt a Darányi Ignác Tervre – melynek keretében a pályázat meghirdetésre került -, illetve arra a munkára, melyet Darányi Ignác, kiváló agrárpolitikus végzett. Miniszter úr jó munkát kívánt mindazoknak, akik a projektben közreműködni fognak.

A község lakóinak nevében egy verssel és egy kis muzsikával köszöntötték a jelenlévőket, majd a Tiszaigari Református Egyházközség tagjai szeretetvendégségbe hívták az istentisztelet résztvevőit.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv október 9-i adásában láthatják.

forrás: http://fonixtvtiszafured.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1416%3Amegkezddhet-a-tiszaigari-reformatus-templom-felujitasa&catid=56&Itemid=186

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>